Zaječar preuzeo vođstvo, više od 2000 učesnika na Krosu RTS-a

0
1466

Ukupno 2171 učesnik prošao je kroz cilj u subotu 19. oktobra na gradskom hipodromu u Zaječaru. Grad na Timoku i Sportski savez grada Zaječara još jednom su se pokazali kao odlični organizatori i još bolji domaćini, pa je pre poslednjeg vikenda Krosa Rts-a, Zaječar preuzeo vođstvo, pošto je na stazi na Kraljevici, ciljem prošlo 646 trkača više nego u Somboru.


Viđeno je 27 odličnih trka, od predškolskog uzrasta pa sve do seniorske konkurencije.
Novina je trka dece sa smetnjama u razvoju, koja je izazvala salve aplauza, a 15 učesnika ove trke, uživala su u svih 100 metara duge deonice. Tu je napravljen i izuzetak pa su svi učesnici trke nagrađeni diplomama i medaljama.


Najviše pažnje naravno izazvale su trke seniorki i seniora, na 3.000 i 5.000 metara, mada je dosta borbe i zanimljivih trka bilo u svim kategorijama, od predškolaca pa sve do maturanata.
Zaista sjajna Teodora Simović u trci seniorki, koja je baš kao i u Somboru dominirala i odnela pobedu ispred Kenijki Korir i Matebo.
Čast Kenijaca spasili su seniori u trci na dva kilometra dužoj deonici u odnosu na seniorke, pošto su Kiptum i Kipkorir tempom slomili najboljeg srpskog dugoprugaša, sjajnog mladog Novopazarca Elzana Bibića, koji je morao da se zadovolji bronzanim odličjem.


Sve učesnike pozdravili su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, načelnik Ministarstva prosvete za Zaječarski i Borski upravni okrug Jasna Vasić, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović i Igor Božinović, kao i Dragan Zdravković dvoranski šampiona Evrope na 3000 metara iz 1983. godine.


Sportski savez grada Zaječara zahvaljuje se direktorima, profesorima, vaspitačima, predškolcima i đacima Školske uprave Zaječar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što su još jednom osvetlali obraz Zaječara i pokazali da kada svi rade svoj deo posla rezultat ne može da izostane.


Kros serija završava se sledeće subote, 26. oktobra u Šapcu, a važiće i kao državno prvenstvo.

Rezultate krosa održanog u Zaječaru možete preuzeti ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here