GRLJANCI TREĆI PUT UZASTOPNO TRIJUMFOVALI NA SEOSKIM SPORTSKIM IGRAMA U ZAJEČARU

0
1650

Borba za svaki poen, drugarstvo i viteštvo, neizvesnost i sport u pravom smislu te reči. Sve to moglo je da se vidi u subotu 19. juna u hali sportova na Kraljevici, koja je ugostila ekipe četiri zaječarska sela, koja su se nadmetala za titulu pobednika i plasman na Regionalno takmičenje Seoskih igara Sportskog saveza Srbije.

Ekipa Grljana napravila je novi podvig i vezala treći uzastopni trijumf na Seoskim igrama u Zaječaru i obezbedila plasman na Regionalno takmičenje. Ali, sve čestitke idu i takmičarima Velikog Izvora, Grlišta i Zvezdana, koji su pružili sjajan otpor u svih 10 sportskih disciplina.

Takmičarima su se na svečanom otvaranju trećih Seoskih sportskih igara u Zaječaru najpre obratio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je istakao važnost ovakvih manifestacija i naglasio da će “zaječarska kuća sporta” uvek biti tu za sve seoske mesne zajednice u Zaječaru.

Marina Jovičić je u ime Sportskog saveza Srbije prenela pozdrave čelnih ljudi krovne sportske organizacije u zemlji i istakla veliko zadovoljstvo što su Zaječar i Sportski savez grada na Timoku treći put zaredom domaćini Seoskih sportskih igara, dok je 80 takmičara, od kojih su 20 pripadnice nežnijeg pola, pozdravio i gradski većnik zadužen za mesne zajednice u Gradskoj upravi Zaječar, Boban Kostić.

Na terenu je od starta krenulo žestoko. Svaka disciplina je bila bitna, kao i svaki osvojeni poen, pa nije bilo popuštanja. Već u prvom polufinalu takmičenja u malom fudbalu, gledali smo penale. Ekipe Velikog Izvora i Grlišta posle 20 minuta velike borbe nije bilo pogodaka, pa su pobednika rešili penali. Više sreće i živaca imali su Izvorci, koji su sa 2:1 slavili i prošli u finale. Tamo ih je čekala ekipa Grljana, koja je sa 3:1 nadigrala Zvezdan. U finalu Grljanci su potvrdili kvalitet i stigli na kraju do možda i malo previsokog trijumfa od 3:0.

Veoma interesantno je bilo i u tradicionalnom takmičenju u bacanju kamena s ramena, u kome je trijumf i četiri boda svojoj ekipi doneo Ivan Cačević iz Velikog Izvora, koji je kamen bacio 13,57 metara. Grljanci su bili drugi sa 12,64, dok Zvezdan i Grlište nisu uspeli da dobace do 10 metara.

Narodno rvanje donelo je dosta dobrih duela, a ukupni trijumf s obzirom na to da se takmičenje odvija u tri različite kategorije, odnela je ekipa Grljana. Drugo mesto zauzelo je Grlište, treći je bio Zvezdan, a poslednji Veliki Izvor.

Izuzetno zanimljivo bilo je na parketu hale na Kraljevici za vreme trajanja poligona, gde su najbolje vreme u trčanju sa preprekama postigli članovi ekipe Grljana, koji su trijumfovali ispred Velikog Izvora, Grlišta i Zvezdana.

Centimetri su odlučivali u takmičenju u skoku u dalj iz mesta, a prvu pobedu upisala je ekipa Grlišta, koja je slavila sa rezultatom 4,61. Drugo mesto sa samo tri centimetra manje osvojio je Grljan, Veliki Izvor je bio treći sa 4,44, dok je Zvezdan na 4. preskočio 4,03 u ukupnom zbiru dva najbolja skoka jednog muškog i jednog ženskog člana ekipe.

Najviše navijanja po običaju bilo je na takmičenju u nadvlačenju konopca, gde je prvo mesto dominantno osvojila ekipa Velikog Izvora, koja je u finalu porazila Grljan. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u takmičenju u obaranju ruku, gde je iskusni takmičar Grlišta na čistu tehniku doneo drugu pobedu svom timu. Drugo mesto zauzeo je takmičar Velikog Izvora, treći je bio Grljan, a četvrti Zvezdan.

Nadvlačenje štapa donelo je novi trijumf Grljancima, koji im je rutinski obezbedio Mlađan Stojanović, pobedivši sa po 2:0 i u polufinalu Zvezdan, kao i u finalu predstavnika Velikog Izvora. Novu pobedu ekipa Grljana zabeležila je u šahu, gde je u finalu savladan Zvezdan.

Odbojka je donela veliku borbu u polufinalu između Velikog Izvora i Grlišta, a Izvorci su nakon preokreta slavili sa 2:1 u setovima i prošli u finale. Tamo ih je čekala ekipa Grljana, koja je sa 2:0 nadigrala Zvezdan. U finalu bolji su bili takmičari Velikog Izvora, koji su sa 2:0 savladali Grljan i došli do trećeg trijumfa na Seoskim igrama.

Titulu su ipak na kraju odbranili Grljanci, koji su trijumfovali u pet disciplina i sakupili ukupno 34 boda, Veliki Izvor je imao 28 s tri pobede na drugom mestu, trećeplasirano Grlište je osvojilo 22 i pobedama u skoku u dalj i obaranju ruku, dok je Zvezdan takmičenje završio na 4. mestu sa 22 boda.

Ekipa Grljana na taj način obezbedila je plasman na Regionalno takmičenje, koje će biti održano u Zaječaru, druge ili treće nedelje avgusta. Prve dve ekipe sa tog takmičenja, koje će okupiti šest najboljih sela sa istoka i juga Srbije, izboriće pravo učešća na Državnom finalu koje je na programu od 3. do 5. septembra, a čiji domaćin će prvi put biti Opština Ub.

Sve ekipe nagrađene su diplomama i loptama, a prve tri ekipe dobile su i pehare Sportskog saveza Srbije, a nagrade su im uručili generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović i Marina Jovičić iz Sportskog saveza Srbije.

Sve u svemu, sjajan sportski dan u hali sportova na Kraljevici i potvrda dobrog rada Sportskog saveza grada Zaječara, koji je ponovo na sjajan način organizovao takmičenje, koje se ove godine održava u 24 grada u Srbiji. Velika zahvalnost ide i na adresu JKP “Timok održavanje” i Turističke organizacije grada Zaječara, koja je obezbedila posluženje za sve učesnike Seoskih sportskih igara u Zaječaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here