Školarcima na dar, nove lopte za zaječarske đake

0
1586

Zaječar će i ove godine biti domaćin najmasovnije atletske manifestacije u Evropi, Krosa RTS-a, a tim povodom je u utorak 15. oktobra organizovan sastanak u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara, kao i Predškolske Ustanove „Đulići“, Ustanove za boravak dece sa smetnjama u razvoju „Oblutak“ i ŠOSO „Jelena Majstorović“.

Tom prilikom predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović i pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković uručili su lopte svim direktorima, koje su dar Sportskog saveza Srbije za uspešno realizovan Mali sajam sporta u Zaječaru.

Svi učenici škola u Zaječaru, kao i u selima od sada će se sportom baviti koristeći nove lopte koje su donacija Sportskog saveza Srbije. Ukupno 54 lopte za fudbal, rukomet, košarku i odbojku  dobiće 18 ustanova sa teritorije grada Zaječara.

Sastanak je otvorio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara, Dragiša Simonović, koji se zahvalio Sportskom savezu Srbije na vrednoj donaciji i istakao da će zaječarskoj „kući sporta“ školski sport i dalje biti jedan od prioriteta, što je i predviđeno Zakonom o sportu.

„Ovi rekviziti će svakako doprineti boljim uslovima u školama, pored renoviranja sportskih sala i terena“, istakao je pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković.

Direktori su se zahvalili na donaciji, koja će u mnogome olakšati sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja i saglasili da će svaka škola i obrazovna ustanova sa teritorije grada Zaječara učiniti sve da grad na Timoku ponovo bude najbolji domaćin najveće atletske manifestacije u Evropi.