Sportski savez grada Zaječara nagradio najuspešnije

0
1358

Dugogodišnja je tradicija da se najboljim učenicima na sportskim takmičenjima u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara dodeljuju diplome i nagrade za ostvarene rezultate i sportske uspehe. Tradicija je ispoštovana i ove godine, a svečanost je održana u velikoj sali Skupštine grada Zaječara u sredu 12. juna.


Bilo je zaista odličnih rezultata na školskim takmičenjima, iako je i sam plasman na Državno prvenstvo u konkurenciji Niškog, Rasinskog i Topličkog okruga i gradova kao što su Niš i Kruševac sa mnogo većom bazom učenika pre svega, sjajan rezultat. I pored toga mladi zaječarski sportisti su u tome uspeli u velikom broju disciplina i na tome im vredi čestitati.


Pomoćnik gradonačelnika Zaječara Milan Stanković poželeo je nagrađenima mnogo uspeha u daljem školovanju, s nadom da će barem neki od njih krenuti i putem sporta, gde su već pokazali da je pred njima lepa budućnost.


Zaječarsku sportsku budućnost pozdravio je i Dragiša Simonović, predsednik zaječarske „kuće sporta“, koji je naglasio da će Sportskom savezu interes dece i razvoj sporta u gradu biti i dalje u prvom planu.


Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, Igor Božinović, prezentovao je neke od zvaničnih podataka o školskoj sportskoj godini za nama, a posebno se osvrnuo na veliki broj učesnika Državnih takmičenja iz grada na Timoku.


Osvajači medalja na Državnim takmičenjima u školskoj 2018/2019 godini su ovom prilikom nagrađeni prigodnim plaketama Sportskog saveza grada Zaječara, koje je uručio pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković.


Učenice zaječarske Gimnazije, za osvojeno 3. mesto i bronzanu medalju na Državnom prvenstvu u kampu „Karataš“.
Lena Maletić iz OŠ „Ljuba Nešić“, 3. mesto i bronzano odličje sa Državnog prvenstva u atletici u konkurenciji učenica osnovnih škola.
Iva Maletić, državna šampionka Srbije sa srednjoškolskog takmičenja 2019. godine, inače učenica 1. razreda zaječarske Gimnazije. Jedan od najvećih srpskih atletskih talenata.
Diplome najuspešnijim mladim sportistima podelili su profesori fizičke kulture iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara.

Sa željom da će i sledeće godine biti ovako dobrih, ako ne i boljih rezultata spuštena je zavesa na školsku 2018/2019. godinu. S obzirom na to da je naredna ujedno i olimpijska godina, nema sumnje da će mladi zaječarski sportisti dati sve od sebe da tako i bude.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here