Mali sajam sporta održan u Zaječaru

0
1365

Zaječar je još jednom potvrdio da je sportski grad. Mali sajam sporta, tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Srbije održana je u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara uz podršku grada Zaječara u hali sportova na Kraljevici u sredu 9. oktobra.

Mali sajam sporta je uvertira za Međunarodni sajam sporta koji će ove godine biti održan od 22. do 24. novembra u Beogradu.

Cilj organizatora je da ovom manifestacijom pokrenu upravo najmlađe sugrađane, da se upoznaju sa sportskom ponudom svog grada i odluče se da treniraju neki od sportova.
Više od 40 klubova egzistira u Zaječaru sa manje ili više uspeha, ali entuzijazam sportskih radnika ne jenjava. Krovna sportska organizacija zaječarskog sporta i sportista svakako je Sportski savez grada Zaječara, nosilac Majske nagrade, najprestižnijeg društveno-sportskog priznanja u Republici Srbiji, dodeljene upravo od Sportskog saveza Srbije za najuspešniji teritorijalni sportski savez u 2017. godini.

Nakon prijema u Gradskoj upravi, koji je upriličio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, manifestaciju su otvorili generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Milan Stanković, a učesnike i posetioce je pozdravio i predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek bio je sprečen da dođe zbog bolesti, ali je njegovo izvinjenje i pozdrave preneo generalni sekretar Marinković:


– Drago nam je što grad Zaječar i Sportski savez organizuju veliki broj sportskih događaja. Nadamo se da ćete Mali sajam sporta uvrstiti u svoj kalendar sportskih manifestacija. Sva deca koja su danas ovde, nove generacije koje tek dolaze, moramo uključiti u sistem sporta. Moramo deci obezbediti dobre uslove za treniranje, pokazati im šta su benefiti sporta. Bavljenje sportom, i fizičkom aktivnošću uopšte, znači za decu zdraviji i kvalitetniji način života, druženje, razvijanje takmičarskog duha, zdrave svesti… Nadamo se da će i roditelji, vaspitači, učitelji, profesori shvatiti da zajedničkim snagama moramo uticati na decu, skloniti ih sa stranputice, a sport je svakako najbolji način za to – poručio je Marinković.

Za vreme Malog sajma održano je i gradsko školsko takmičenje u stonom tenisu, a mališani iz Predškolske ustanove „Đulići“ i učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zaječara imali su priliku da se upoznaju sa radom svih zaječarskih sportskih klubova i oprobaju se u svim sportovima.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković uručio je i poklon u vidu lopti predsedniku zaječarske „kuće sporta“ Dragiši Simonoviću. Rekviziti su dar za sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada Zaječara, kao i za zaječarske vrtiće, Ustanovu „Oblutak“ i Specijalnu školu „Jelena Majstorović“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here