Profesorima fizičkog vaspitanja predstavljen kalendar školskih sportskih takmičenja u Zaječaru

0
2151

Sportski savez grada Zaječara organizovao je sastanak sa profesorima fizičkog vaspitanja iz zaječarskih osnovnih i srednjih škola.

Sastanak je organizovan u prostorijama Saveza, povodom kalendara školskih sportskih takmičenja, sa kojim je prisutne profesore upoznao generalni sekretar zaječarske „kuće sporta“ i koordinator za školski sport Igor Božinović.

„Kalendar Saveza za školski sport je umnogome izmenjen u odnosu na neke prethodne godine, pa nas već u prvoj polovini oktobra očekuje početak školske takmičarske sezone, istakao je Božinović na početku izlaganja.

Prvo na redu takmičenje je u stonom tenisu, ali su se svi prisutni složili da bude održano tek nakon završetka Krosa RTS-a, gde je prema rečima Božinovića, ponovo cilj I mesto, što je po tradiciji svakako i očekivano.

Profesori su upoznati i sa činjenicom da je formiran Zaječarski savez za školski sport, što će znatno olakšati ispunjenje budžeta vezanog za školski sport, naglasio je Božinović i predao reč generalnom sekretaru novoformiranog Granskog saveza, Miomiru Simonoviću.

„Ključni razlog zbog koga smo pristupili osnivanju Zaječarskog saveza za školski sport, jesu zakonske obaveze, ali takođe smo imali i u vidu sve probleme sa kojima se susrećemo u svakodnevnom radu na ispunjenju godišnjeg programa iz dela školskog sporta“, rekao je Simonović.

Zaječarski savez za školski sport osnovale su tri škole sa teritorije grada na Timoku i to:

Osnovna škola „Đura Jakšić“, Giumnazija i Ekonomsko-trgovinska škola.

Članice Saveza mogu postati sve preostale osnovne i srednjoškolske ustanove sa teritorije grada Zaječara, a delegati Skupštine Saveza biće profesori fizičkog vaspitanja.

Na kraju, generalni sekretar zaječarskog Sportskog saveza Igor Božinović, zakazao je sledeći sastanak sa profesorima fizičkog vaspitanja za sredu 3. oktobar, kada će tema biti organizacija Krosa RTS-a, zakazanog za 6. oktobar.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here