Kros RTS-a održan u Zaječaru

0
2594

Zaječar je još jednom pokazao da mu nema premca u organizaciji Krosa RTS-a.

Odlično pripremljena staza, sunčano i lepo vreme na Kraljevici, uigran tim zaječarske „kuće sporta“ bili su i više nego dovoljni da grad na Timoku ponovo bude odličan domaćin Kros serije.

Ukupno 1587 učesnika prošlo je kroz cilj u subotu 6. oktobra na gradskom hipodromu u Zaječaru.

Po programu je održano 26 odličnih trka, od predškolskog uzrasta pa sve do seniorske konkurencije.

Novopazarci su dominirali kod seniora, kod muškaraca je pobedu odneo Elzan Bibić u trci na 5000 metara, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila Amra Terzić u deonici dugoj 3000 metara.

Promoter Krosa u Zaječaru bio je legendarni Dane Korica, koji je još jednom iskazao veliku zahvalnost gradu na Timoku i Sportskom savezu grada Zaječara, što ne zaboravljaju koliko je „kraljica sportova“ bitna za celokupan sport u Srbiji.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić istakao je da je mnogo truda i rada uloženo da ova manifestacija bude podignuta na još veći nivo, u odnosu na minule godine.

„Presrećan sam svaki put kada je Kros RTS-a ovde, posebno jer nas uvek posluži vreme. Predivan je dan, mi smo se potrudili da obezbedimo i malo bolje uslove nego što je to bilo ranijih godina, da sredimo stazu, tribine, prilazne puteve.

Zadovoljstvo je još veće zbog toga što je veliki broj mladih ljudi došao ovde iz čitave Srbije da se takmiči. Zaječar će uvek širom otvoriti srce i za Kros RTS-a, ali i jednog dana ako se bude organizovala Kros liga Srbije.

Radićemo da uslovi za bavljenje uopšte sportom, ali pre svega ovim bazičnim sportom, kao što je atletika, budu što bolji u našem gradu. Plan je da na ovom prostoru jednog dana nikne prava atletska staza, a kasnije da se nadograđuje i to postane otvoreni Atletski stadion“, zaključio je Ničić.

Veliki broj posetilaca pozdravio je i pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu, Milan Stanković.

„Grad Zaječar je uvek bio grad prepoznatljiv po tome što puno ulaže u sport, što u profesionalni, što u amaterski i školski, jer svi znamo koliko je bitno baviti se sportom. Znamo da je atletika bazičan sport i predstavlja jedan preduslov za bavljenje svim ostalim sportovima. Grad Zaječar će i u budućnosti podržavati ovakve manifestacije“, naglasio je Stanković.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, koji je i organizator Kros serije već deceniju i po, istakao je da je Zaječar ponosan na jednu ovakvu manifestaciju.

‚‚Sportski savez grada Zaječara bio je zagovornik transformacije Krosa RTS-a, a najveća satisfakcija svim ljudima uključenim u organizaciju ove manifestacije jeste veliki broj takmičara i posetilaca, što je dokaz da radimo pravu stvar“, rekao je Božinović.

Kros serija RTS-a nastavlja se u Rekovcu, 13. oktobra, a završava u Šapcu 20. oktobra.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here