Svetla budućnost zaječarskog sporta

0
1772

Velika nedelja zaječarskog školskog sporta, obeležena uspesima zaječarskih ekipa u košarci, basketu 3×3, streljaštvu i atletici.

Muška ekipa Tehničke škole iz Zaječara osvojila je prvo mesto na Okružnom takmičenju u Boljevcu u košarci 10. aprila i obezbedila plasman na Međuokružno takmičenje.
Isti uspeh ostvarili su i učenici Ekonomsko-trgovinske škole, koji su bili najbolji u okrugu u basketu 3×3.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ bila je najuspešnija na Gradskom i Okružnom takmičenju u streljaštvu u muškoj i ženskoj konkurenciji i takođe se plasirala na Međuokružno takmičenje.
Što se srednjih škola tiče, dvostruku pobedu na Okružnom takmičenju, održanom na gradskom strelištu na Kraljevici je odnela Medicinska škola iz Zaječara, koja je bila najbolja u obe konkurencije.

Veliki uspeh ostvarili su učenici Tehničke škole, čija je muška ekipa osvojila prvo mesto na Međuokružnom takmičenju u atletici održanom u Kruševcu 11. aprila i obezbedila plasman na Državno prvenstvo.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, učenica OŠ „Ljuba Nešić“ Lena Maletić, osvojila je prvo mesto u trci na 600 metara i takođe se plasirala na Državno takmičenje.


Njana sestra, učenica zaječarske Gimnazije Iva Maletić bila je najbolja u trci srednjoškolki na 800 metara i obezbedila plasman na Državno prvenstvo.


Veliki uspeh ostvarila je i učenica Tehničke škole Nastasja Jotović, koja je osvojila prvo mesto na Međuokružnom takmičenju u Kruševcu i takođe se plasirala na Državno takmičenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here