Sportski susreti osoba sa invaliditetom

0
1170

Sedmi tradicionalni „Sportski susreti osoba sa invaliditetom Zaječara i Vidina, održani su u petak 27. septembra na Popovoj plaži u Zaječaru. Organizatori manifestacije bili su Sportski savez grada Zaječara, Crveni krst i Udruženje „Dobro drvo“.

Osmesi gostiju iz Bugarske, radost dece iz zaječarske Ustanove „Oblutak“ dovoljan su pokazatelj da su i ovi susreti protekli kako se samo poželeti može. Na kraju ostaje zapisano da su u ukupnom plasmanu pobedu odneli Bugari, ali rezultat je ovde bio zaista u drugom planu. Negovanje dugogodišnjeg prijateljstva, saradnja u cilju obezbeđivanja što normalnijeg života osobama sa invaliditetom, svakako je prevashodni cilj ove manifestacije, koju je drugu godinu za redom organizovao Sportski savez grada Zaječara.

Takmičenja su održana u košarci, ribolovu, šahu, golfu, poligonu spretnosti, pikadu i šahu, pobeđivali su Zaječarci i gosti iz Vidina, sa različitim uspehom, ali sve to je zalog i za buduću saradnju, a naravno da je pao dogovor, da se i sledeće godine, otprilike u slično vreme, nađu na istom mestu i ponovo odmere snage.