Sastanak sa predstavnicima Mesnih zajednica u Skupštini grada Zaječara

0
1245

Sportski savez grada Zaječara i lokalna samouprava i dalje će pomagati razvoj sporta na čitavoj teritoriji grada, a posebna pažnja biće usmerena na seoske mesne zajednice. Ovo je između ostalog, rezime iznetog na sastanku upriličenom u četvrtak 23. maja u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru.

Sastanku su prisustvovali Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Dragoslav Đorđević gradski većnik zadužen za mesne zajednice, Igor Božinović generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara i predstavnici svih seoskih mesnih zajednica sa teritorije grada Zaječara.

Bilo je reči  i o seoskim igrama koje preko leta organizuje Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, kao i lokalna samouprava sa Sportskim savezom grada Zaječara.
Ceo koncept je zamišljen tako da svako selo treba da prijavi svoju ekipu od 15 članova, od kojih je bar pet žena. Nakon održanog lokalnog takmičenja u svim gradovima i opštinama najbolje dve ekipe plasiraće se na republičko takmičenje, koje će se ove godine održati u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka. Pobednik seoskih igara u Srbiji dobija sportsko igralište.

Na sastanku se govorilo i o Planu i programu sportskih aktivnosti za 2020. godinu, a sve u cilju što boljeg organizovanja sportskih manifestacija u zaječarskim selima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here