47. „Hajduk Veljkovi“ dani održani u Lenovcu

0
2260

Lenovac, rodno mesto Hajduk Veljka, jednog od najvećih junaka, koje je naša zemlja dala kroz istoriju i mesto održavanja tradicionalnih Hajduk Veljkovih dana. Ove godine, 47. put održana je ova sportsko-kulturna manifestacija, čiji je sportski deo organizovao Sportski savez grada Zaječara.

Narodni višeboj, turnir u malom fudbalu i nadvlačenje konopca bile su discipline, koje su našle svoje mesto na programu Hajduk Veljkovih dana, održanih u subotu 17. avgusta.

Rvanje na brvnu, bacanje potkovice, penjanje na stub, trčanje sokacima, prenošenje balvana, skok u dalj iz mesta i bacanje kamena s ramena, bile su discipline u kojima su se nadmetali takmičari, učesnici višeboja.

Novi harambaša je Nikola Stjepanović, potporučnik Vojske Srbije, koji je sakupio najviše bodova i pokazao najviše umeća i spretnosti. Drugo mesto i titulu štitonoše osvojio je Nikola Milenković, profesor fizičkog vaspitanja i član vatrogasno-spasilačke brigade u Zaječaru. Treće mesto pripalo je Nemanji Ljupkoviću, koji se takmičio u sve tri discipline, dakle pored višeboja i u malom fudbalu i nadvlačenju konopca.

Što se malog fudbala tiče, titulu je odbranila ekipa „Ciletovih pulena“, koja je bila najbolja i 2018. godine.

U nadvlačenju konopca trijumfovala je domaća ekipa „Dačije“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here