Zaječaru srebrno odličje Krosa RTS-a, škole morale mnogo bolje

0
1485

Delegacija Krosa RTS-a, na čelu sa osnivačem Stevanom Kovačevićem, uručila je srebrno odličje gradu Zaječaru za organizaciju najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji.

Podsećanja radi, Kros je u Zaječaru održan 6. oktobra 2018. godine, a nagrada je gradonačelniku Bošku Ničiću i pomoćniku za sport i omladinu Milanu Stankoviću uručena u sredu 14. novembra.

Nakon prijema u zaječarskoj gradskoj upravi, organizovana je konferencija za novinare u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara.

Javnosti su se obratili Dragiša Simonović, predsednik zaječarske „kuće sporta“, Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

„Zaječar jeste bio blistav organizator ove godine, moram da pohvalim izuzetno zalaganje i angažovanje JKP „Timok – održavanje“, Gradske uprave, i ostala javna preduzeća, ali mrlju na celu organizaciju su bacile su škole. Zaječar je 2017. godine imao 2.059. učesnika, ove godine bilo je 1.587 učesnika.

Ne znam šta je problem kada je reč o angažovanju škola, da li su direktori, profesori ili Školska uprava, ali smo mi ove godine izašli sa samo 21,08 % učenika upisanih u gradske osnovne i srednje škole u Zaječaru.

Moje mišljenje je da to mora da bude mnogo bolje. Mislim da su ove godine škole maksimalno podbacile, ali moram da pohvalim Medicinsku školu koja sa 50,01 % izlaznosti bila najbolja.

Zato u kategoriji osnovnih škola imamo „Hajduk Veljko“ školu koja ima 9, 85% izalzanosti, što je zaista poražavajuće. Zatim „Ljubica Radosavljević Nada“ koja je u kategoriji osmih razreda imala 0 učenika izašlih na kros.

Ekonomsko-trgovinska škola imala je izlazmost đaka od 4,52%, Tehnička škola 5,23%“, rekao je Božinović i dodao da su Sportski savez grada Zaječara i grad na Timoku kao sedmostruki pobednik Kros serije RTS-a, zaslužili daleko više.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here