Zaječarci pokazali humanost, prikupljeno više od 32 hiljade dinara za pomoć malom Nemanji

0
1498

Humanitarni turnir u malom fudbalu „Igraj za Nemanju“ održan je u utorak 30. oktobra u hali sportova na Kraljevici.

Turnir je organizovan za pomoć porodici Jovanović, za četvorogodišnjeg Nemanju Jovanovića, za čliju operaciju kičme je potrebno sakupiti 32.000 evra.

I zaista, svi koji su tog dana došli u halu na Kraljevici, bili su pobednici. A osmeh malog Nemanje, svima je ozario lica.

Vredi istaći da je učestvovalo 27 ekipa, koji su na terenu pokazali pravi sportski duh, nije bilo teških reči i nervoze, već samo želje da se pomogne onome kome je pomoć neophodna.

Na kraju, pobednik turnira je Tempo radio, koji je u finalu savladao Auto školu „Stop 019“ posle boljeg izvođenja penala.

Treće mesto pripalo je ekipi „Omladinci“, koja je savladala „Klasik“ takođe posle penala.

Najbolji strelac bio je Ognjen Nikolić iz „Tempo radija“ sa pet postignutih pogodaka, a golman Lazar Milenović iz ekipe „Klasik“, koji je čak uspeo da postigne i gol na turniru.

Pehar, medalje i diplome za 3. mesto uručio je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara, dok je nagradu drugoplasiranom timu dodelio Dragiša Simonović, predsednik zaječarske „kuće sporta“.

Ovacije publike dobio je mali Nemanja Jovanović, koji je u pratnji svoje sestre Aleksandre dodelio nagrade za najbolje pojedince, kao i pehar ekipi „Tempo radija“ za osvojeno I mesto.

Organizator turnira bio je mladi Zaječarac Petar Šainović u saradnji sa Sportskim savezom grada Zaječara i JKP „Timok Održavanje“, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, a sakupljeno je 32.427 dinara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here