Zaječar centar srpskog futsala, Sportski savez grada na Timoku još jednom odličan organizator

0
1853

Spuštena je zavesa na Prvenstvo Srbije u futsalu za mlađe kategorije. Pet dana odličnog „malog fudbala“ u Zaječaru, grad na Timoku bio je u pravom smislu te reči centar srpskog futsala minule nedelje, od 11. do 15. marta.

Počelo je od najmlađih U8, igrača rođenih 2010. i 2011. godine. Viđene su zaista odlične utakmice, mnogo fudbalskih bisera prodefilovalo je halom na Kraljevici, a pehar je na kraju otišao u Loznicu. U finalu je penal lutrija bila naklonjena Lozničanima, a ne bi bilo nezasluženo ni da je pobeda pripala ambicioznoj ekipi TSC iz Bačke Topole.

Postignuti su sledeći rezultati:

Za najboljeg igrača proglašen je Pavle Aleksić iz TSC-a, najbolji strelac je Mateja Đorđević iz OFK 019 sa 6 pogodaka, dok je najbolji golman Milan Divljanović iz Loznice.

Treće mesto i bronzana medalja za zaječarski OFK 019, posle trijumfa 3:0 nad ekipom AFK Ada.

Drugog dana prvenstva, na terenu su se našli igrači rođeni 2008. i 2009. godine. Takmičenje U10 donelo je  dosta borbe, velike drame u grupnoj fazi, gde su mnogi favoriti završili učešće. Najveće iznenađenje napravili su igrači Jedinstva iz Bošnjaca, koji su do finala došli bez primljenog pogotka, izbacivši pritom Radnički iz Niša i „Našu kafanu“ iz Zaječara, inače poletarce Timoka. Ipak, potrošili su se u tim susretima, pa u finalu nisu mogli da se ozbiljnije suprotstave Nacionalu iz Niša, koji ih je deklasirao 7:0.

Rezultati:

Lep uspeh zabeležili su i igrači „Naše kafane“ iz redova FK Timok, kojima je pripala bronzana medalja posle pobede protiv Bajše iz Bačke Topole 3:2.

Najbolji strelac je bio Alen Ćurčin iz Bajše sa 8 postignutih golova, za najboljeg golmana proglašen je Nenad Ilić iz Nacionala, dok je najbolji igrač Vojin Vučković, takođe iz niškog Nacionala.

Treći dan turnira doneo je sasvim sigurno i najboljeg igrača celog prvenstva, ne samo kategorije U12. U pitanju je Saša Jović iz Trnovice, koji je plenio svakim svojim potezom i pokazao da Srbija ne mora da brine za budućnost. Pravi majstor na petoparcu u najavi, a uz pravi rad nema sumnje da će biti veliki igrač. Prema rečima njegovog trenera Gorana Petrovića, Crvena zvezda je već zakucala na vrata tima iz okoline Zvornika i pitala za zdravlje mladog fudbalera.

Dosta vatre bilo je u svim mečevima U12 turnira, a prvo mesto apsolutno zasluženo odneli su domaći fudbaleri, igrači ekipe Veb Biro, inače petlići Fudbalskog kluba Timok, koji su u finalu slavili protiv ekipe Bak iz Bele Crkve, posle boljeg izvođenja penala.

Treće mesto otišlo je u Trnovicu, koja je deklasirala Kolubaru iz Lazarevca 5:0.

Evo i rezultata:

Najbolji golman je Zaječarac Uroš Đurđevac, koji je postigao i gol odluke u finalu, nakon odbranjenog penala, dok je najbolji strelac neverovatni Saša Jović iz Trnovice sa 10 golova, koji je naravno jednoglasno prigrabio i nagradu za najboljeg igrača turnira.

Četvrti dan Prvenstva i mečevi u konkurenciji pionira, igrača rođenih 2004. i 2005. godine, doneli su mnogo uzbuđenja i novo finale za zaječarske ekipe. Ovog puta u meču odluke pojavili su se igrači tima DG Ulaz, koji su u finalu poklekli pred Vlasinom i pored ranog vođstva. Vlasotinačani su preokrenuli na 3:1 i zaslužneo pehar odneli kući. Treće mesto pripalo je zaječarskoj TV Firi, koja je sa 5:3 savladala Trnovicu.

Rezultati:

Najbolji strelac je bio Said Bajrić iz Trnovice sa 5 golova, najbolji golman je Miroslav Andrejević iz Vlasine, dok je najbolji igrač Miomir Marjanović, takođe iz Vlasotinca.

Poslednjeg dana Prvenstva Srbije igrali su se mečevi u kadetskoj konkurenciji, igrača rođenih 2002. i 2003. godine. Najuspešniji su bili igrači Juniora iz Niša, koji su u finalu posle boljeg izvođenja penala slavili protiv Tempo radija iz Zaječara. Treće mesto pripalo je zaječarskoj Igraonici Timok, koja je savladala ekipu Lena Auto 4:2.

Rezultati:

Najbolji golman je Lazar Gajdoš iz Tempo radija, strelac je Filip Despić iz Krupnja sa 5 golova, iako je njegova ekipa još u grupi završila takmičenje, dok je za najboljeg igrača proglašen Branko Milenković iz Juniora.

Sve u svemu sjajna promocija futsala i Zaječara, 40 ekipa, mnogo dece i talenata iz raznih krajeva zemlje, ali i njihovvih roditelja, trenera posetilo je grad na Timoku i nema sumnje da će ponovo doći. Jer sklopljena su nova fudbalska poznanstva, a sigurno će biti još prilike da Zaječar ugosti najbolje mlade srpske fudbalere.

 

Sportski savez grada Zaječara pokazao je da mu u organizaciji nema ravnog, uz podršku grada Zaječara tako će ostati i u budućnosti. Velika zahvalnost i JKP „Timok održavanje“ u čijoj je nadležnosti hala na Kraljevici, kao i Aleksandru Džakuli, predsedniku Fudbalske futsal asocijacije, koji je dodelio domaćinstvo Zaječaru i nema sumnje da je ovo samo prva u nizu saradnji Sportskog saveza grada Zaječara i Fudbalske futsal asocijacije.