OŠ „Đura Jakšić“ apsolutni pobednik Okružnog takmičenja u rukometu

0
2307

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Zaječara obezbedili su plasman na Međuokružno takmičenje u rukometu, pošto su na jučerašnjem Okružnom takmičenju u hali na Kraljevici osvojili prvo mesto u muškoj i ženskoj konkurenciji, posle trijumfa nad ekipama iz Boljevca i Knjaževca.

Učenice su pod vođstvom profesora Dragana Petkovića savladale OŠ „Deveta srpska brigada“ iz Boljevca rezultatom 16:6 u finalu, dok su u polufinalnom susretu bile još ubedljivije i deklasirale sa 21:1 ekipu OŠ „Dubrava“ iz Knjaževca.

Takmičenje u muškoj konkurenciji palo je u senku odlaska u penziju profesora Dragiše Simonovića, koji je poslednji put bio na klupi Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Ukupno 40 godina rada, truda i posvećenosti, stalo je u dve utakmice takmičenja u Zaječaru.

Nebrojena priznanja, nagrade i generacije igrača i pre svega ljudi koje je profesor Simonović, inače predsednik Sportskog saveza grada Zaječara izveo na pravi put. Karijera protkana uspesima zaključena je na pravi način.

Njegovi izabranici su bili izuzetno raspoloženi i zabeležili dve ubedljive pobede. U polufinalu je savladana ekipa OŠ „Deveta srpska brigada“ iz Boljevca sa 23:5, dok je u finalu pala i ekipa OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ iz Knjaževca rezultatom 23:6.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa sajta www.zajecarsport.rs u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here