Čelnici Sportskog saveza Srbije posetili Zaječar

0
2231

Podizanje svesti o značaju lokalnih sportskih saveza i njihovo normalno funkcionisanje bili s neki od ključnih razloga posete čelnika Sportskog saveza Srbije Zaječaru 25. aprila. Tom prilikom Sportski savez grada Zaječara organizovao je sastanak kome su prisustvovali čelni ljudi sportskih saveza sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga.

Sportski savez Srbije je institucija koja vodi računa o svim teritorijalnim savezima u Republici Srbiji, naglasio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, koji je sa generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem i prof. dr. Nenadom Đurđevićem posetio grad na Timoku. Profesor Đurđević, inače autor Zakona o sportu održao je seminar u Skupštini grada Zaječara o primeni Zakona i tom prilikom otklonio mnoge nejasnoće koje su imali sportski poslenici sa istoka Srbije.

Predsednik i generalni sekretar su se upoznali sa stanjem sportskih organizacija na lokalu tako što su prisutni bili pozvani da iznesu probleme sa kojim se suočava svaki pojedinačni savez, a Sportski savez Srbije ponudio je optimalna rešenja za konkretne probleme. Takođe razgovor je vođen o finansiranju saveza, pravnim problemima, popunjavanju aplikacionih dokumenata kao i problemima na lokalu.

Sportski savez Srbije je od januara dobio novo rukovodstvo koje će ovakvim akcijama nastaviti da upućuje saveze u pravne regulative, strategiju i postavljanje ciljeva ali i pružati pomoć prilikom realizovanja istih, istakao je Štefanek.

Zahvaljujemo Vam se na ukazanom poverenju i što ste prihvatili poziv za posetu Sportskom savezu grada Zaječara. Veliko hvala na podršci i nadamo se da će primer naše dobre saradnje poslužiti i ostalim sportskim savezima u cilju unapređenja sporta u Republici Srbiji – izjavio je na kraju susreta Igor Božinović – generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Nakon sastanka upriličenog u prostorijama zaječarskog Sportskog saveza prvi čovek Sportskog saveza Srbije dobio je prigodan poklon koji mu je uručio predsednik Sportskog saveza Zaječara Dragiša Simonović, a posle toga sastanak je nastavljen u kabinetu gradonačelnika grada Zaječara Boška Ničića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here